Guesthouse “Home of Nepal”

Vanaf februari 2020 opende Jolanda een pension “Home of Nepal” voor iedereen die aan de voet van de Himalaya op het platteland tot rust wil komen.

Locatie

Het Guesthouse is in het dorpje Suikhet (Hemja), ongeveer 15 kilometer vanaf Pokhara. Het ligt dichtbij de plek waarvan je een trekking of hiking kunt beginnen. Het Guesthouse “Home of Nepal” is omringd door de groene heuvels van Pokhara vallei.

Een karakteristiek pension

Voorheen was dit pand een woonhuis voor een gezin met vier kinderen. Helaas heeft de aardbeving van 2015 de eerste verdieping beschadigd waardoor het gezin alleen beneden woonde. Het is een traditioneel gebouwd huis. Enkele traditionele stijlelementen zijn nog steeds zichtbaar zoals de vloer, muren en plafond. Om het pension geschikt te maken voor het verblijf van bezoekers aan Nepal, heeft Jolanda dit pand gemoderniseerd. Zo is er nu warm stromend water om te douchen, een Westers toilet, wifi, gascomfort om te koken en comfortabele bedden. De begane grond heeft twee slaapkamers, elk met een tweepersoons – en eenpersoons bed. Ook is er op de begane grond een grote keuken en de receptie. De eerste verdieping is gerestaureerd. Hier zijn zes eenpersoonsbedden.

Welkom

Niet ver dit pension wonen Jolanda en de familie Adhikari. Zij heten je van harte welkom in Home of Nepal. Je doet hen een groot plezier als je niet alleen overnacht in Home of Nepal, maar als zij ook voor je mogen koken. Volgens de Nepalese traditie ben je niet alleen gast, maar maak je echt een onderdeel uit van de familie. De familie Adhikari wil je graag alle hulp verlenen die je nodig hebt en voor je koken. Natuurlijk is het aan jou of je hiervan wel of geen gebruik wilt maken. Wanneer ze voor je koken, koken ze Dal Bhat (rijst met curry). Nepali eten twee keer per dag Dal Bhat. De eerste keer is voordat ze naar het werk gaan en voordat de kinderen naar school gaan (rond 9.00 uur). De tweede keer is ‘s avonds rond 19.00 uur. Overdag ben je vrij om van de keuken gebruik te maken. Je kunt hier ook je eigen kopje thee of koffie zetten. Jolanda en de familie Adhikari hoopt je snel te ontmoeten. Voor het verblijf, alle hulp en maaltijden vraagt zij 2000 npr per dag. Jolanda gebruikt de winst om kinderen in Nepali Children Hostel op te vangen.