Reviews

Doel van het Nepali Children Hostel

De leefsituatie van sommige kinderen is dusdanig dat zij het beste geholpen kunnen worden wanneer zij niet langer bij hun ouders wonen. Deze kinderen kunnen een nieuw thuis vinden in het hostel van Nepali Children zolang zij dat nodig hebben. Vanuit de Westerse cultuur hebben kinderen voeding, onderdak, liefde/aandacht en onderwijs nodig. Wanneer mogelijk gaan ze op eigen benen verder en kunnen zij altijd terugvallen op Nepali Children als dat nodig is.

De opzet van Nepali Children Hostel is kleinschalig. Nepali Children wil onderdak bieden aan ongeveer 25 kinderen. Het is een bewuste keuze zodat we elk kind kunnen meegeven dat het belangrijkste in ieders leven is voor stabiliteit: een knuffel, een schouder om op uit te huilen en de warmte van een gezinsleven. Sinds februari 2020 heeft zij haar deuren geopend in Hemja (Pokhara).

Vaste groep medewerkers

In het Nepali Children Hostel wordt gewerkt met een vaste groep mensen die permanent aanwezig is en het aanspreekpunt is voor vrijwilligers, toeristen en natuurlijk de bewoners. Zij zijn verantwoordelijk voor de voortgang van het Nepali Children Hostel. Belangrijk is dat van elke medewerker de individuele kwaliteiten worden benut. Voor de een zal dat veel meer het organisatietalent zijn, voor de ander het verzorgen van de kinderen of de mogelijkheid om Nepali Children te promoten of het verwerven van inkomsten.

Self supporting

Vanuit Nederland wordt er geholpen om het Nepali Children Hostel op te starten. De bedoeling is dat de stichting zonder (externe) financiële hulp verder gaat. Dit betekent dat ze zelf inkomsten moet genereren om alle kosten te betalen. Met andere woorden: zelfs als de initiatiefnemers zich terugtrekken, blijft Nepali Children Hostel bestaan.

Self supporting is mogelijk doordat Jolanda:

  • guesthouse "Home of Nepal" (een pension met 12 bedden waar je zelf kunt koken of eten met de lokale bevolking) runt waarbij zij de winst schenkt aan Nepali Children Hostel.
  • vakanties voor toeristen en vrijwilligers organiseert waarbij zij de winst schenkt aan Nepali Children Hostel.
  • in de zomerperiode naar Nederland komt voor het geven van lezingen, kookworkshops en charity diners.