Op dit moment is Nepali Children actief in drie verschillende soorten projecten:

Mondhygiene

In Nepal is er in veel gezinnen nog niet de gewoonte om dagelijks tanden te poetsen. Nu de kinderen steeds meer in aanraking komen met frisdrank en zoete tussendoortjes, wordt het tijd dat kinderen leren om tanden te poetsen. Nepali Children geeft op scholen op een speelse wijze voorlichting over tandenpoetsen (hoe, wanneer, waarom). Zij heeft hiervoor een vast team van medewerkers bestaande uit een tandarts, mondhygieniste, en twee verpleegsters. Na de klassikale informatie wordt er per klas geoefend. Aan het einde van de voorlichting worden er twee tandenborstels uitgedeeld: een om thuis te poetsen en de andere om op school na de schoolmaaltijd te poetsen.

Na deze voorlichting blijft Nepali Children in contact met de scholen om ervoor zorg te dragen dat de afspraak met school om dagelijks te poetsen na de schoolmaaltijd, daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Ook worden er regelmatig nieuwe tandenborstels aan de kinderen gegeven en tandpasta op school.

Om dit project uit te breiden naar meerdere scholen heeft Nepali Children donaties nodig. Zowel op de homepage als op de contactpagina staat het rekeningnummer vermeld van Nepali Children om een donatie te doen. Vermeld dat dit geld bedoeld is voor tandenpoetsen.

School lunch

In een klein dorpje in de buurt van Begnas Tal is een klein schooltje. De kinderen die hier naar school gaan, komen uit financieel arme gezinnen. Velen komen dagelijks met honger naar school. De lege maagjes is voor hen ook een reden om niet naar school te gaan. Hoe kun je leren als je honger hebt? Sinds november 2019 verzorgt Nepali Children op deze school met 30 leerlingen de lunch. Op deze manier hoopt zij dat het schoolverzuim vermindert waardoor de leerlingen betere schoolresultaten kunnen behalen. Natuurlijk is de achterliggende gedachte van Nepali Children dat deze kinderen op deze manier de regie over hun leven in eigen handen nemen.

Op dit moment is er voldoende geld om tot en met februari 2021 eten te kopen voor deze kinderen. Om dit project niet te laten stoppen heeft Nepali Children donaties nodig. Zowel op de homepage als op de contactpagina staat het rekeningnummer vermeld om een donatie te doen. Vermeld dat dit geld bedoeld is voor school lunch.

Kleding weggeef actie

Af en toe wordt Nepali Children benaderd om kleding te verspreiden onder kinderen die dit het hardst nodig hebben. Ondanks dat dit geen structurele bijdrage is om het leven van kinderen te verbeteren, helpt Nepali Children graag. Kleding die er uitziet als nieuw, geen slijtageplekken heeft, kapot is of vuil is, geven we graag door aan kinderen die nauwelijks kleding hebben.

Omdat de transportkosten van goederen naar Nepal erg duur is, adviseren we om geen kleding op te sturen. Voor de verzendkosten kunnen we immers in Nepal veel kleding kopen en bovendien helpen we daarmee ook de lokale ondernemers. Een beter idee is om dan een donatie te geven. Zowel op de homepage als op de contactpagina staat het rekeningnummer vermeld om een donatie te doen. Vermeld dat dit geld bedoeld is voor kleding. Nepali Children zal de kleding inkopen en naar de kinderen brengen.

Jaarlijkse Dashain actie

Corona hulp

De maatregelen om Corona te voorkomen in Nepal zetten het leven in Nepal volledig op z'n kop. Doordat de mensen massaal werkeloos zijn geworden, er geen sociaal en financieel vangnet is, is er een grote humanitaire crises. Mensen hebben honger. Ook voor Nepali Children heeft het rechtstreeks gevolgen omdat zij haar zomerprogramma in Nederland niet door kan laten gaan. Daardoor wordt het basis gedachtengoed van financiele duurzaamheid losgelaten. Vanaf 24 maart 2020, de eerste dag van de volledige lockdown, de sluiting van alle grensovergangen is Nepali Children actie gaan voeren om inkomsten te werven voor het kindertehuis Nepali Children Hostel en om voedselpakketten uit te delen aan de 1000 mensen die op de lijst staan in onze gemeente omdat ze geen mogelijkheid hebben om in hun eigen voedselvoorziening te voorzien en behoren bij de allerarmsten.