Guest House

Doel van het Nepali Children guest house

Het doel van de stichting is dat kansarme kinderen een mogelijkheid krijgen om door te studeren. Nepali Children zorgt op allerlei manieren voor deze kinderen. Zo krijgen zij onderdak, eten en in de leeftijd van 4 tot 16 jaar de mogelijkheid om onderwijs te volgen. Op de leeftijd van 16 jaar hebben ze een ambacht/vak geleerd of beschikken ze over de basiskwalificaties om door te studeren.

De kinderen verblijven bij Nepali Children zolang zij dat nodig hebben en krijgen ze hetgeen ze nodig hebben. Vanuit de Westerse cultuur is dat: voeding, onderdak, liefde/aandacht en onderwijs. Daarna gaan ze op eigen benen verder maar kunnen zij altijd terugvallen op Nepali Children als dat nodig is.

De opzet van Nepali Children guest house is kleinschalig. We willen onderdak bieden aan ongeveer 15 kinderen. Het is een bewuste keuze zodat we elk kind kunnen meegeven dat het belangrijkste in ieders leven is voor stabiliteit: een knuffel, een schouder om op uit te huilen en de warmte van een gezinsleven.

Vaste groep medewerkers

In het Nepali Children guest house wordt gewerkt met een vaste groep mensen die permanent aanwezig is en het aanspreekpunt is voor vrijwilligers, toeristen en natuurlijk voor de bewoners. Zij zijn verantwoordelijk voor de voortgang van het Nepali Children guest house. Belangrijk is dat van elke deelnemer de individuele kwaliteiten worden benut. Voor de een zal dat veel meer het organisatietalent zijn, voor de ander het verzorgen van de kinderen of de mogelijkheid om Nepali Children te promoten of het verwerven van inkomsten.

Self supporting

Vanuit Nederland wordt er geholpen om het Nepali Children guest house op te starten. De bedoeling is dat de stichting zonder (externe) financiële hulp verder gaat. Dit betekent dat ze zelf inkomsten moet genereren om alle kosten te betalen. Met andere woorden: zelfs als de initiatiefnemers zich terugtrekken, blijft Nepali Children bestaan.

Self supporting is mogelijk door onder andere:

  • Homestay (overnachten bij de lokale bevolking)
  • Organiseren van vakanties voor toeristen
  • In de zomerperiode een verblijf in Nederland voor het geven van lezingen, kookworkshops en charity dinners.