Elke maand stuurt Nepali Children een nieuwsbrief naar alle geïnteresseerden. Het is een van de manieren om iedereen op de hoogte te houden wat er in Nepal, bij Nepali Children en in haar hostel afspeelt. Voor alle sponsoren is er ook een besloten groep op Facebook waar je nog meer achtergrond informatie kunt lezen en mee wordt genomen in de dilemma's waarmee Nepali Children regelmatig te kampen heeft.

Nieuwsbrief 2023

Terwijl ik al in Nederland ben, gaan de werkzaamheden in Nepal gewoon door. Ik ben blij dat er opnieuw vier kinderen herenigd zijn met hun familie. Een mooie afsluiting van 2023.

202312 Nieuwsbrief december 2023.pdf

Deze nieuwsbrief zal je inspireren om betrokken te blijven bij Nepali Children. Je leest over bezoeken van enkele sponsoren en ook de plannen voor 2024. Veel leesplezier.

202311 Nieuwsbrief november 2023.pdf

De oprichtster en bestuurslid Jolanda woont al lang in Nepal. Door tal van ontwikkelingen is er besloten dat hierin vanaf december verandering komt. Jolanda zal maximaal 5 maanden per jaar in Nepal zijn. In de nieuwsbrief worden details beschreven.

Nieuwsbrief oktober 2023.pdf

Reintegratie krijgt steeds meer vorm. In deze nieuwsbrief nemen we jullie mee in de hereniging van 4 kinderen met hun verzorgsters.

Nieuwsbrief september 2023.pdf

Hoe fijn is het om goed nieuws aan iedereen kenbaar te maken. We hebben nu twee websites: www.nepalichildren.com en www.nepalichildren.nl. Ander goed nieuws is dat Wilde Ganzen en Stichting Nepal ons sponsoren. Alle details kun je lezen in deze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief augustus 2023.pdf

In juni is er geen nieuwsbrief verzonden omdat Bodharaj en Jolanda in Nederland waren. De juli nieuwsbrief geeft een inkijkje in de activiteiten en de resultaten van hun bezoek.

Nieuwsbrief juli 2023.pdf

De nieuwsbrief van mei staat in het teken van het bezoek van Bodharaj en Jolanda in Nederland. Door hun afwezigheid in Nepal zal er in juni geen nieuwsbrief worden verzonden.

202305 Nieuwsbrief mei.pdf

Het leven in Nepal is altijd in beweging en zo ook de ontwikkelingen van onze stichting. Zo krijgen de plannen over Family Service steeds meer vorm. Als onderdeel daarvan is begonnen met het verzorgen van "non violence training".

202304 Nieuwsbrief april.pdf

Een jaar lang training over Family service, het schrijven van een projectplan en begeleiding vanuit verschillende organisaties in Nepal hebben ertoe geleid dat we kunnen beginnen met Family service. In deze nieuwsbrief geven we de hoofdlijnen weer zodat jullie een beeld krijgen van de koerswijziging van Nepali Children.

Nieuwsbrief maart 2023_compressed.pdf

De eerste nieuwsbrieven van 2023 zullen in het teken staan van onze publicatieplichten: het sociaal jaarverslag (januari en februari). Het financiële jaarverslag volgt later, waarschijnlijk in april.

202302 Nieuwsbrief Nepali Children februari 2023.pdf

202301 Nieuwsbrief Nepali Children januari 2023.pdf

Nieuwsbrief 2022

202212 Nieuwsbrief Nepali Children december 2022.pdf

Nepali Children gaat een nieuwe uitdaging aan: ze gaat niet alleen kinderen helpen, maar gezinnen proberen te helpen door proberen de oorzaken van hun problemen samen met hen het hoofd te bieden. In deze nieuwsbrief nemen we je mee in de family service

202211 Nieuwsbrief Nepali Children november 2022.pdf

Voor het eerste dat we een nieuwsbrief hebben van 4 pagina's. Dat komt doordat er veel gebeurd is in de afgelopen maand. Met name op het gebied van sponsoring. En..... in het kort zijn twee belangrijke feesten in Nepal beschreven.

202210 Nieuwsbrief Nepali Children oktober 2022.pdf

In de oktober nieuwsbrief geven we een inkijkje achter de schermen van onze Nepalese partnerorganisatie Jana Hitaishi, geeft de penningmeester meer uitleg over schenkingsovereenkomsten en worden twee groepsreizen aangekondigd door Nepal.

202209 Nieuwsbrief Nepali Children september 2022.pdf

Wat een enorm succes was de reis van Bodharaj en Jolanda. In deze nieuwsbrief worden de resultaten beschreven evenals de wens van veel contacten om naar Nepal te komen voor vrijwilligerswerk of om een reis te maken.

202206 Nieuwsbrief Nepali Children juni 2022.pdf

Deze nieuwsbrief geeft een overzicht van de activiteiten van Nepali Children in augustus en september. Ook kondigen we de komst aan van drie zussen.

202205 Nieuwsbrief Nepali Children mei 2022.pdf

Deze nieuwsbrief staat in het teken van financiën. Naast de publicatie van het financiële jaarverslag wordt ook aangegeven hoe we de volgende professionaliseringsslag maken en welke financiële consequenties dit heeft.

202204 Nieuwsbrief Nepali Children april 2022.pdf

Deze nieuwsbrief gaat over alle veranderingen binnen het hostel. We zijn blij dat we twee nieuwe kinderen kunnen verwelkomen: Ranjan en Barsa. Helaas gaat nanny Shanti ons verlaten en daardoor gaat haar dochter ook uit het hostel. Ina gaat haar plaats innemen. We wensen haar heel veel plezier.

202203 Nieuwsbrief Nepali Children maart 2022.pdf

We zijn onze schoolkeuze opnieuw aan het overwegen en vragen daarbij om uw hulp. Denk met ons mee en laat ons uw argumenten voor het blijven op de particuliere school Snow View of het maken van de overstap naar de overheidsschool Ambika weten, zodat we opnieuw een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

202202 Nieuwsbrief Nepali Children februari 2022.pdf

De lockdown wegens Corona treft ons allemaal. In deze nieuwsbrief een inkijkje wat het met ons in Nepal doet.

202201 Nieuwsbrief Nepali Children januari 2022.pdf

Nepal heeft heel veel feestdagen. Om onze kinderen de Nepalese cultuur bij te brengen, staan we bij veel feesten stil. In deze nieuwsbrief krijg je een klein inkijkje achter de schermen.

Nieuwsbrief 2021

202112 Nieuwsbrief Nepali Children december 2021.pdf

Een van de sterke kanten van Nepali Children is dat zij probeert goed in contact te blijven met iedereen die bij deze stichting betrokken is. Deze nieuwsbrief beschrijft hoe ze dat probeert te doen.

202111 Nieuwsbrief november 2021.pdf

Nepali Children Hostel is razend populair in Hemja en omgeving. Deze nieuwsbrief beschrijft enkele redenen hiervan. Daarnaast wordt uitgelegd waarom we afscheid moeten nemen van Manjil en Aasha.

202110 Nieuwsbrief Nepali Children oktober 2021.pdf

Het grootste festival in Nepal is Dashain. In deze nieuwsbrief wordt een globale beschrijving van dit festival gegeven. Ook nemen we je mee in de problematiek van Nirmal. Het jongetje dat onlangs in het hostel is komen wonen.

202109 Nieuwsbrief Nepali Children september 2021.pdf

Vanwege de lockdown krijgen de kinderen in Nepali Children Hostel online lessen. Helaas is dit niet alleen maar rozengeur en maneschijn. In deze nieuwsbrief lees je enkele voordelen en nadelen van deze onderwijsvorm zoals die in Nepal vorm krijgt.

202108 Nieuwsbrief Nepali Children augustus 2021.pdf

Het onderwijs in Nepal en Nederland verschilt enorm van elkaar. In deze nieuwsbrief worden de belangrijkste verschillen op een rijtje gezet.

202107 Nieuwsbrief Nepali Children juli 2021.pdf

De einde van de Corona lockdown is in zicht of toch nog niet? Lees hierover meer in de nieuwsbrief. Ook is het financiële jaarverslag opgenomen.

202106 Nieuwsbrief Nepali Children juni 2021.pdf

Yippie, Nepali Children bestaat officieel al weer vijf jaar. Een feestje waard? Succesvol is deze stichting wel, maar eigenlijk zouden we hierover diepbedroefd moeten zijn.

202105 Nieuwsbrief Nepali Children mei 2021.pdf

Nepali Children werkt steeds meer volgens de officiële richtlijnen zoals deze gelden in Nepal. Dat betekent ook dat we nu werken met een Nepalese partnerorganisatie; Jana Hitaishi. In deze nieuwsbrief laten we je kennismaken met Jana Hitaishi.

202104 Nieuwsbrief Nepali Children april 2021.pdf

Vier nieuwkomers deze maand: Broer en zus Keshav en Rabina, en de twee zussen Aasha en Yastar. In deze nieuwsbrief lees je waarom we deze kinderen een warm welkom heten.

202103 Nieuwsbrief Nepali Children maart 2021.pdf

Grote veranderingen in Nepali Children Hostel: Nanny Ganga heeft onverwachts aangegeven dat ze ons gaat verlaten. Daarom gaan ook haar twee kinderen uit het hostel. We heten nanny Shanti met haar dochter Samikshya van harte welkom. Ook nemen we helaas afscheid van Manjil omdat zijn gedrag te problematisch is en wij daarvoor niet de kennis en kunde in huis hebben.

202102 Nieuwsbrief Nepali Children februari.pdf

En dan staat opeens de vader van twee kinderen op de stoep om zijn kinderen op te halen. Helaas een onverwachts pijnlijk afscheid van Dipen en Dipika. Tegelijkertijd heten we Anu en Manjil van harte welkom.

202101 Nieuwsbrief Nepali Children januari.pdf

Deze nieuwsbrief staat volledig in het teken van het sociale jaarverslag van 2020.