History

2020 activiteiten overzicht

Vanaf 24 maart 2020 worden alle sociale activiteiten van Nepali Children bepaald door maatregelen rondom het Corona virus; de datum dat de regering een lockdown afkondigde. De gevolgen waren ongekend: Nepali die in het buitenland werkten, werden werkeloos en konden geen geld meer naar hun familieleden sturen. Ook zagen tal van werkende mensen in Nepal hun inkomstenbron verdwijnen. Daarom keerden zij massaal terug naar hun geboortedorp. Wanneer ze over een stukje land beschikten, hadden ze in elk geval nog eten. De positieve kant van deze economische en humanitaire crises is dat braakliggende gebieden overal veranderden in landbouwgronden. Anderen bedelden bij buren om eten. Veel Nepali realiseren zich dat hun moeilijke fysieke bestaan, dat wil zeggen afhankelijk zijn van weer- en natuur omstandigheden, een goede basis geeft om te overleven en dat dit belangrijker is dan te leven volgens de beelden uit Europa en Amerika op televisie.

Noodhulp

Heel veel mensen hadden honger. Nepali Children kon het leed veroorzaakt door het gebrek aan een vangnet vanuit de overheid en het ontbreken van spaargeld, niet aanzien en startte daarom een noodhulp voedselactie. Zij ging bijna ten onder aan ons succes en hebben in korte tijd 400 gezinnen gesteund met een voedselpakket waarvan een gezin gemiddeld drie tot vier weken kon eten en daarnaast bijna 4000 mensen voorzien van een dag eten. Gelukkig besloot de gemeenteraad dat er in onze gemeente weer gewerkt kon worden aan de snelweg en waardoor dagloners weer inkomsten hadden. Enkele maanden later konden ook anderen weer aan het werk door rijst te planten. Tijdens een van de actiedagen van Nepali Children kwam zij in contact met een tehuis voor gehandicapten en daklozen. Daar woonden twee kinderen, Habir en Samel. De leiding vroeg of wij deze kinderen konden opvangen. Sinds juni wonen ze in Nepali Children hostel. Vanaf dat moment wonen daar zes kinderen.

Alle kleinere projecten van Nepali Children zijn tijdelijk gestopt door de lockdown.

Een nieuwe school voor de kinderen

Nepali Children heeft een school gevonden die nog beter aansluit bij de Nederlandse manier van lesgeven. Na enig speurwerk vond zij een school die werkt op basis van “direct instruction” en “motivational teaching” tijdens contact onderwijs. Overigens is deze school ook erg vooruitstrevend. Zo verzorgde zij als een van de eerste scholen tijdens de lockdown e- classes, online-classes en ontvingen leerlingen het huiswerk in elektronische versie. Omdat de school ver weg ligt van het hostel heeft dit ertoe geleid dat Nepali Children op zoek ging naar een nieuwe plek. Deze heeft zij gecreëerd door het zelf te bouwen. Hierdoor is zij ook niet meer afhankelijk van een verhuurder en kan zij de kinderen ook op de middellange en lange termijn meer stabiliteit en zekerheid bieden. Een ander bijkomend voordeel is dat de kinderen nu wonen op vijf minuten loopafstand van de bestuursleden Bodharaj en Jolanda waardoor ze nog meer persoonlijke aandacht en ondersteuning kunnen krijgen en dagelijks Ganga kunnen bijstaan met de zorg voor de kinderen. Nepali Children Hostel is gesitueerd op een prachtige plek, met een grote moestuin en veel buitenspeelruimte.

Dashain actie

Met de Dashain actie voor speelgoed is het leven van de kinderen in Nepali Children Hostel ook qua welvaart veranderd. Dagelijks kunnen ze even hun huiswerk vergeten en buitenspelen met een van de attributen (badminton, voetbal, volleybal, basketbal, krachttraining et cetera).

Sponsorkinderen

Helaas is er een minpuntje dit jaar te vermelden: het aantal mensen dat een kind sponsort is met zeven kinderen verminderd. Ben jij of ken jij iemand die een van deze kinderen wil sponsoren zodat zij weer naar school kunnen? Met een sponsorbijdrage van €175 per jaar maak je dit mogelijk. Laat het weten via jolanda@nepalichildren.com of financieel@nepalichildren.com.

YouTube kanaal

Dit jaar zijn we begonnen met een eigen YouTube kanaal. YouTube is een fantastisch medium om Nepali Children een gezicht te geven. Regelmatig zullen er filmpjes gepost worden over de stichting, haar activiteiten, haar kinderen en "motivational speeches" die Bodharaj en Jolanda geven om de kinderen te enthousiasmeren. plugin:youtube

We kijken tevreden terug op een veelbewogen jaar....

activeiten 2019.pdf

activiteiten 2018.pdf

activiteiten 2017.pdf

activiteiten 2016.pdf

activiteiten 2015.pdf